10. októbra 2024
Cibuľový džem so zeleným korením a tymiánom
INGREDIENCIE
- 500 g bielej cibule
- 70 ml rastlinného oleja
- 65 g kryštálového cukru
- 125 ml bieleho vína
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- 1 pl zeleného nakladaného korenia
- 1 čl čerstvého tymiánu
POSTUP
Cibuľu očistíme, rozrežeme na polovicu a nakrájame na čo najtenšie pásiky. V hrnci rozpustíme cukor na karamel a keď chytí svetlohnedú farbu, pridáme cibuľu a spolu 5 minút restujeme. Cibuľa pustí šťavu a karamel sa v nej rozpustí. Následne pridáme biele víno, soľ a korenie podľa chuti a spolu varíme na miernom ohni 10 – 12 minút. Odstavíme z ohňa, pridáme zelené korenie a čerstvý tymián a spolu necháme chladnúť ďalšie 3 – 4 minúty.
Preložíme do zaváracích pohárov a sterilizujeme pri 80 stupňoch 10 – 12 minút.
Recept vznikol v spolupráci s Kaufland Slovensko