10. októbra 2024
Domáca horčica
INGREDIENCIE
- 155 ml jablčného octu
- 90 g horčičných semienok
- 3 g sušeného zázvoru
- 3 g mletého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 pl medu
- Soľ
POSTUP
V miske zmiešame jablčný ocot, horčične semienka, soľ, zázvor a čierne korenie. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme pri izbovej teplote postáť 12 hodín.
Po 12 hodinách pridáme med a cesnak, ktorý sme si pretlačili alebo nastrúhali na jemnom strúhadle.
Takto pripravenú zmes rozmixujeme v mixéri a preložíme do zaváracích pohárov aspoň 48 hodín pred podávaním. V chladničke nám takto pripravená horčica vydrží 3 mesiace.
Tip na záver: Jemnosť horčice záleží od dĺžky mixovania – ak chcete horčicu hrubozrnnú, stačí mixovať par sekúnd a ak hladšiu, čas mixovania bude dlhší.
Recept vznikol v spolupraci s Kaufland Slovensko