10. októbra 2024
Nakladaný ázijský zázvor
INGREDIENCIE
- 340 g čerstvého zázvoru
- 21 g morskej soli
- 120 ml ryžového octu
- 235 ml vody
- 21 g kryštálového cukru
- 2 reďkovky
POSTUP
Zázvor očistíme a nakrájame nožom (alebo na mandolíne) na čo najtenšie plátky. Na rovnako tenké plátky nakrájame aj umyté reďkovky.
V miske zmiešame zázvor a soľ a necháme odpočívať 35 minút.
Ocot, vodu a cukor spolu zmiešame v menšom hrnci a privedieme k varu. Varíme, kým sa cukor celkom nerozpustí.
Do zaváracích pohárov poukladáme zázvor a reďkovky a zalejeme zmesou cukru, vody a octu tak, aby bola zelenina celkom ponorená.
Poháre dobre zatvoríme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou do 2/3 výšky pohára a zakonzervujeme pri 80 °C20 minút.
Tip na záver: Takto zakonzervovaný zázvor vám vydrží aj mimo chladničky 6 až 9 mesiacov.
Recept vznikol v spolupraci s Kaufland Slovensko