Omáčka zo zeleného korenia
Demi glace je klasický francúzsky recept na mäsový základ omáčky.
Ak sa vám napríklad doma nikdy nepodarila omáčka zo zeleného korenia, ako v tom dobrom podniku, kde ste ju naposledy mali, tak jeden z dôvodov môže byť práve ten, že ste nemali demi glace. 36 hodín varená omáčka, ktorá po schladnutí zmení svoju konzistenciu z tekutej na želatínovú bez pridania želatíny. Teľacie kosti, ktoré sú jej zakladom, totiž obsahujú toľko kolagénu, že bez problémov nahradia akúkoľvek želatínu. Samozrejme, z demi glace nemusíte robiť len omáčky, skvele sa hodí ako mäsová „bomba“ aj do gulášov, pomaly duseného mäsa a podobne. Kreativite sa medze nekladú. Ako sa rozhodnete použiť túto fľaštičku plnú super silnej mäsovej chuti je len na vás. Ja pridávam tip na omáčku zo zeleného korenia.
INGREDIENCIE
-
Omáčka zo zeleného korenia
- 1 Pán Tymián Demi Glace
- 40 g nakladaného zeleného korenia
- 2 pl koňaku/brandy
- 20 ml 33 % smotany
- 40 g studeného masla
- Soľ
- ½ čl čerstvo mletého čierneho korenia
POSTUP
Kaufland Slovenská Republika