Džadky
Veľmi jednoduché zemiakové jedlo pochádzajúce z oblasti Spiša. Existuje množstvo variant ako a s čím si ich pripraviť. Asi by sa našlo kopec ľudí,...
Steak sandwich s medovo-horčicovým dresingom
Toto je kombinácia, ktorú mám naozaj rád a zároveň aj jeden z mojich najjednoduchších receptov. Flank steak sa na to hodí úplne najlepšie, hlavne...
Linguine Carbonara
Jedli ste už niekedy halušky s jahodovým lekvárom? Nebojte sa, nič také variť nebudeme. Podobne zhrozený by však bol Talian, keby ste mu...
Vaječný likér
Málo drinkov je viac vianočných, ako práve Vaječný likér. Klasický, ktorý si pamätám ja a myslím si že aj vy všetci, je vlastne len kombinácia...
Horúca čokoláda
Dnes mi tak došlo, že je úplne jedno, či mám 34 alebo som mal 6. Horúcu čokoládu som vždy miloval. V časoch, keď som mal šesť, to bolo teplé mlieko...
Kuracie prsia s cesnakovou omáčkou
Pamätáte si to najlepšie jedlo, aké ste kedy v živote jedli ? Kde to bolo, s kým ste sedeli za stolom, aký bol čašník? Ja mám túto spomienku presne...
Foccacia so slaninou,tymiánom a fialovými zemiakmi
Chcel by som vám dnes napísať o tom, čo som si uvedomil včera, keď som večer pripravoval túto foccaciu. Došlo mi, že si vlastne dopriavame veľký...
Bread pudding
Úprimne vám poviem, že som sa začal učiť variť z dvoch dôvodov. Prvý bol prostý a to hlad. Ten druhý bol ekonomický. V roku 2007 som odletel do...
Filet zo pstruha potočného s holandskou omáčkou, zemiakmi a špargľou
Už sa to deje ! Moje najobľúbenejšie ročné obdobie prichádza. A jar nie je moja najobľúbenejšia len kvôli počasiu. Prichádza totiž aj kopec skvelého...
Krémová polievka z pečeného karfiolu s kokosovým mliekom
Tento kompletne vegánsky recept mám veľmi rád. Karfiol je zelenina ktorá sa da kúpiť v dobrej kvalite počas celého roka a kokosové mlieko je veľmi...
Lievance
Víkendové raňajky sú predsa len trochu špeciálne. Máme viac času aj chuť stráviť v kuchyni o pár minút dlhšie ako len ten čas ktorý nám dá kávovar...
Pečená cibuľa na víne s omáčkou z pečeného cesnaku
Som si istý, že je mnoho dôvodov, prečo sa niekto stane vegánom či vegetariánom. Zhruba asi toľko, ako je dôvodov, prečo sa ním nestať. Ja som...
Pomarančovo-broskyňový sorbet
Jednoduchosť je v jedle veľmi dôležitá, aj keď niekedy ťažko dosiahnuteľná! Pretože aspoň ja mám nutkanie vždy niečo pridať. Ďalšiu textúru alebo...
Mäsové guličky s omáčkou zo zeleného korenia
Mäso pomelieme na mlynčeku a spolu premiešame, aby sa obe mäsá pekne prepojili. Ak si kúpite už namleté mäso, dajte si pozor, aby malo dostatočný...
Marinovaný bravčový bôčik s hruškami, feniklom a polentou
Keby sa ľudí pýtali na oblasti života, pri ktorých majú najčastejšie predsudky, som si takmer istý, že jedlo by sa umiestnilo veľmi vysoko. A...
Figový džem
Ak ma už nejakú chvíľku sledujete, nasledujúcu vetu ste už určite počuli. Jedlo spája ľudí, krajiny a kultúry! Vždy to tak bolo a verím, že aj vždy...
Feniklovo jablkové chutney
Sem tam mi chýba Anglicko… strávil som tam 13 rokov a to nie je málo. Začal som tam blogovať a ochutnávať jedlá, ktoré som predtým nepoznal. A toto...
Japonský bravčový bôčik s daikon reďkovkou
Mám naozaj rád dobu, v ktorej žijem. Fakt by som nechcel žiť v inej. Svet je vďaka moderným technológiám tak trochu jedno veľké miesto, kde sa mi...
Francúzska praženica
Ak existuje dokonalá kombinácia ingrediencií na dokonalú praženicu, tak je to táto. Maslo, smotana, vajíčka a k tomu trochu čerstvej pažítky. Nič...
Jahodová BBQ omáčka
Často počúvam od ľudí, že by boli radi v kuchyni viac kreatívni. Aj keď musím povedať, že to niekedy vie byť dvojsečná zbraň, kreativita je super a...