Steak sandwich s medovo-horčicovým dresingom
INGREDIENCIE
- Flank steak
- Chlieb
- Miešaný šalát podľa vlastného výberu (aspoň tri druhy)
- Kyslé uhorky
- Maslo
- Olivový olej
- 3 pl horčičných semienok
- 2 pl hrubozrnnej horčice
- 2 pl medu
- Čierne korenie
- Morská soľ
- 2 dl suchého bieleho vína
POSTUP
Medzitým si rozkrojíme chlieb, potrieme ho maslom a na 7 minút vložíme do rozohriatej rúry, aby chytil peknú farbu a maslo sa vpilo do chleba.
Medovo-horčicový dresing pripravíme tak, že horčičné semienka 15-20 minút varíme v bielom víne na miernom plameni, pokiaľ sa všetka tekutina neodparí. V miske si potom postupne zmiešame horčicu, horčičné semienka, med a za stáleho miešania prilejeme také množstvo oleja, že dostaneme konzistenciu hustejšieho medu. Nakoniec, samozrejme, okoreníme a osolíme.
V panvici, kde sme pripravovali steak, rozpustíme 125 g masla a steak vrátime do panvice. Na stredne silnom ohni ho lyžicou polievame rozpusteným maslom ešte tak 4 minúty. Znova vyberieme z panvice a ešte na minútku-dve necháme odpočívať zabalený v alobale.
Na radu prichádza kompletizácia. Dôležité je každé „poschodie“ sendviču ochutiť a úplne nám na to bude stačiť soľ a korenie.
Teraz dobrá rada: steak vždy krájame proti vláknam. To znamená, že pokiaľ máme vlákna mäsa vodorovne, krájame zvisle a opačne. Potom sa bude steak lepšie jesť a nebude taký „žuvačkový“. Nakoniec ešte pridáme dostatok dresingu.